Motoren

De motor is het hart van de bowlingmachine. Als de motor niet goed functioneert, dan kan de machine ook niet goed funtioneren. Met als gevolg storingen die met regelmaat terugkomen. Daarom is het aan te bevelen de motor te laten repareren of reviseren. Er wordt onderscheid gemaakt tussen AMF- en GS motoren.

 

GS Motoren

U kunt denken aan ATB, Siemens

Bij een GS motor wordt de motor bekeken op functioneren, geluid en remcapaciteit. De lagers worden vervangen, de rem wordt schoongemaakt en opnieuw afgesteld. 

AMF Motoren

U kunt denken aan Westinghouse, General-Electric, National, Leeson en Franklin-Electric (90ermachine)

Bij een AMF motor en gearboxreparatie wordt de motor of gearbox bekeken op functioneren, speling en geluid. De onderdelen die niet goed worden bevonden, worden vervangen. De gearbox wordt afgesteld, zodat doorzakken van de table of sweep niet meer aan de orde is. Bij een AMF motor en gearboxrevisie wordt de gehele gearbox uitelkaar gehaald en schoongemaakt. De lagers worden vervangen, de tandwielen worden bekeken op slijtage en zonodig vervangen. Uiteindelijk wordt de motor of gearbox voorzien van een nieuwe laklaag.


Als U op zoek bent naar een gebruikte of gereviseerde motor, kunnen we U daar ook mee helpen, een gereviseerde motor is te koop vanaf €500,-

 

Overige Motoren

Ballreturn of powerliftmotoren kunnen gerepareerd worden. De lagers worden vervangen, het opstartmechanisme wordt nagekeken en de capacitor wordt nagemeten op voldoende capaciteit. Blowermotoren die veel lawaai maken, kunnen gerepareerd worden. De motor wordt schoongemaakt en de lagers worden vervangen of worden op een speciale manier nagesmeerd.

 

Copyright © 2012 • Alle rechten voorbehouden - www.bowlingonderhoud.nl • Template by one.com

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 27-5-2020